Mytteriet cover

Anmeldelser fra tidsskrifter og læsere:

Denne bog finder du ikke i forsvarets bibliotek. Her ønsker man kun bøger om heltedåb, og ikke om ledende manipulerende og løgnagtige linje officerer, og slet ikke efter,at Thomas Rathsack sag beviste at den syge kultur stadig levede i Forsvarskommandoen.

En enkel anmeldelse omend kritisk- sandsynligvis fordi anmelderen ikke tror sådan noget kunne finde sted. Det bliver dog nedenfor bekræftet af besætningsmedlemmer der selv oplevede situationen ombord.

Jydsk Marinetidende.

 Af redaktøren Bjarne kodal på Jydsk Marinehjemmeværnstidende

 ”MYTTERIET” af Kurt Lundholm:

 En spændende og absolut læseværdig bog med flere sideløbende temaer.

Skrevet af en kendt, tidligere søofficer og marinehjemmeværnsmand.

De fleste af os kender sikkert KurtLundholm. Men sandsynligvis ikke med det efternavn. Men siger man f.eks.”Stoffer”, eller Kurt Christoffersen, falder der nok noget på plads.

  Og lad sige det lige ud: Bogen har ikke skuffet.

Men bogen beskriver jo en tragedie – både for officerer ombord og skibschefen. Og her er det bemærkelsesværdigt at ”Stoffer”- på trods af at han som næstkommanderende fik ørene grundigt i maskinen efterfølgende – er fuld af medfølelse for det stakkels menneske hans chef jo var. ”Stoffer” erkender at en sådan en mand skal hjælpes og støttes af systemet i stedet for blot at blive trådt længere ned af stigen mod den menneskelige afgrund.Jeg kan varmt anbefale bogen til alle.

Anders S.Østergaard:

Dine bøger har givet mig den bedste jul i lange tider. Er netop nu den 15 januar blevet færdig med at læse mine julegaver(første gang) Som jeg sagde til en kendt sangerinde "jeg troede jeg vidste det meste om Jazz", sådan havde jeg det også med at sejle til søs, men jeg må erkende, at jeg stadig kan suge viden til mig. Tak fordi du har skrevet og udgivet disse bøger, hvor der er plads til både humor og uhyggelig alvor

Boganmeldelser fra flere læsere:

Carl Pedersen:

Utroligt spændende bøger, hvor man på en god måde ser hvad der sker i kollissen og som almindelige mennesker aldrig hører noget om, når man læser bøgerne skader det ikke at have et vist kendskab til militæret.

Karsten Stryger:

Læste din bog “Mytteriet" i går (slap den ikke før jeg havde læst den hele) - det var en fornøjelse.

Havde glæden at sejle et par togter på Grønland på Beskytteren i '89 og ’90. Det vil sige det første var en glæde, og det andet var grunden til at jeg forlod Søværnet, og det var ikke fordi jeg var tordnende søsyg på det andet, men på grund af dårlig sømandskab.

Jan Nolsøe Stenberg:

Har netop afsluttet "Mytteriet".Yderst interessant læsning, som afsolut er anbefalelsesvædigt for alle, som har gjort, eller gør tjenste i inspektionskibene, og iøvrigt alle andre.

Bjarne Johnsen:

God bog som mange burde læse. Jeg var selv

Steen Engbjerg:

 Læst papirudgaven. Rystende læsning. Og se om ikke en del af principperne stadig hytter sine i systemet i dag.

Kurt Routh Becher:

Det var en god gave at give i fødselsdagsgave.

Kurt Justesen:

Er færdig med bogen, interessant læsning. Jeg er meget chokeret og vildt forundret over, at en ledelse kan have sådan en kynisme udelukkende for ikke selv at indrømme en fejl eller tabe ansigt. Jeg troede kun, det var noget, der fandt sted i et østland. Det er utroligt, at folk med et sådant menneskesyn kan have været ledere i det danske forsvar. Med henblik på det jeg har læst i bogen, giver det måske en bedre forståelse for noget af de ting og beslutninger man ser og hør i medierne

Keen Jørgensen:

Denne gang var det din bog, Mytteriet, som lå ved 'fars' tv-sove-læse-stol, men denne gang var jeg forberedt og det hele var timet og tilrettelagt.

1000 Tak for indblik i officersmessens indtryk og oplevelse af en "mindre" vellykket udmønstring. 100Pct forståelse for messens reaktionsmønster.

Har selv oplevet 'snerter' i den retning, men heldigvis ikke så grelt.

Endnu engang tak. Det har været lærerigt og en fornøjelse at læse.

Jørgen Falkenberg.

Hvis bare halvdelen af det skrevne i "Mytteriet" er sandt så har (står) det skidt til med moral, ansvar og dømmekraft blandt søværnets ledelse. Værst af alt er nok at der aldrig blev placeret et reeelt ansvar.

 

Svar fra forfatteren og besætningsmedlemmer:

 Forfatteren Kurt Lundholm:

Ja Jørgen Falkenberg– desværre passer det hele, og det kan dokumenteres- nogle af skrivelserne i bogen er med, resten har jeg, og ingen af de implicerede har nogensinde benægtet hvad der står i bogen- medens flere som var med på turen har bekræftet det. Det ville også være vanskeligt at benægte det, når 11 officerer har skrevet under på rapporten.

Desværre var der en rådden kultur dengang og desværre også senere da vores forsvarschef og minister måtte gå af. Kun en forsøgte at råde bod på skandalen i 1980, nemlig admiralen i SOK- men han var jo underlagt Forsvarskommandoen.

 Bjarne Johnsen:

 Det er sandt hvad der er beskrevet i bogen, jeg var besætningsmedlem.

 Anders Lassen:

Jeg husker også turen og desværre er det ikke opdigtet, men hvad der reelt foregik.

 

Søridderen cover

Denne roman er den første bog i en serie som omhandler handelsflåden, søværnet og marinehjemmeværnet i perioden 1953 til 2006.

I denne, den første bog følger vi i perioden 1953 til 1966 Benny fra fiskerdreng til skibschef i søværnet med sejlads i mange forskellige skibe i såvel Norge og Danmark med uddannelsen fra jungmand til skibsfører og senere søofficer af reserven.

Romanen er opbygget omkring skibe forfatteren på et tidspunkt har sejlet med, men med opdigtede navne, inspireret af egne og andre aktuelle hændelser samt genfortalte historier fra handelsflåden, søværnet og marinehjemmeværnet, hvor humor og ¸øgenavne siden Tordenskjolds tid har været en vigtig del af virksomhedskulturen og traditionerne.

Romanen omhandler mange farverige personer i henholdsvis handelsflåden, søvænet og marinehjemmeværnet. Persontyper som som i dag, i vores politisk korrekte samfund desvære ikke findes mere.

 Romanen omhandler også en periode i søværnet, hvor chefer var chefer, og ikke som det senere ofte var tilfældet, blev ført som dukker i et dukketeater af talsmæd, fællestillidsmænd og politikere, og derfor havde svært ved at tage beslutninger.

Derfor valgte de af bekvemmeligheds grunde at følge admiralens vise:

”Da mine egne tanker var så få og små valgte så endte jeg med kors og bånd og stjerne på.”

 Der er skrevet utallige bøger om marinens historie med heltegerninger og søslag, og om hvor dygtige officererne i søværnet var og er, for god markedsføring har altid været et ”must” i firmaet. Derfor har forfatteren i de disse bøger valgt at komme tæt på bl.a. orlogslivet og de morsomme historier som man i søværnet sjældent officielt omtalte, men som gik som vandrehistorier eller kabysrygter.

Det kan falde nogle af de sarte officerer for brystet, men det er gjort af kærlighed til fiskeflåden, handelsflåden, Søværnet og Marinehjemmeværnet, og den dejlige tid forfatteren tilbragte til søs og i land.

Læseranmeldelser:

Hanne Gunggard Øgaard Pedersen og Niels Gungaard :

Har netop læst begge dine bøger "Søridderne" og "Mytteriet".Det er to velskrevne bøger.

Mht. "Søridderne", så er det en velskrevet og hummoristisk bog om denne "fiktive" sømand og hans oplevelser.

Det vækker mange minder fra vores tid til søs og de specielle personligheder, som vi gennem tiden har mødt.

Bogen gav stof til mange muntre samtaler om vores oplevelser til søs, både derhjemme og ombord på mit nuværende skib."

Mytteriet" har vi også kun rosende ord til overs for, historierne fra Fanø Navigationsskole var særdeles morsomme og gav blandt mine nuværende kolleger igen anledning til mange andre historier fra vore tid på navigations- og maskinmesterskole. Ja hele bogen var en fornøjelse at læse. Vi glæder os rigtigt meget til "Cirkus Marinen" som udkommer i nær fremtid.

 Bo Jensen:

En fantastisk bog, skrevet med speciel "Stoffer lune", klart anbefalelsesværdig.

 Børge Smith:

Er næsten færdig med Søridderne, en god bog - jeg kan vældig godt li den måde du skriver på!

 Carsten Arno Majlund:

Har lige læst din bog søridderne, det er længe siden jeg har hygget mig så meget.

 Jonna Oesen:

Læseværdig og tankevækkende = skidesjov!

 Jens Hedegaard Kristensen:

Jeg er lige blevet færdig med Søridderne. Herlig læsning. Jeg morede mig kosteligt. Selvfølgelig fordi jeg har sejlet lige i dit kølvand med få års forsinkelse, men verdenen nåede ikke at gå at lave på de få år. Jeg bruger som regel Vietnam Krigen som skillelinje på hvornår verdenen gik af lave. For søfolk i hvert fald.

 Leif Hermansen:

Så har jeg læst SØRIDDERNE, jeg syntes den var fantastisk godt skrevet, nok fordi jeg levede mig ind i den, og så billederne for mig.

Og nu går jeg igang med "Mytteriet". Må se om jeg får ligeså meget ad af den.

 Knud Kjergaard:

 "Galeasen Lilli, herligt billede fra en super herlig og anbefalelsesværdig bog, SØRIDDERNE.

 

 

Cirkus Marinen af Kurt Lundholm, er en nøgleroman, der efterfølger romanen Søridderne- altså nummer 2 i Søridder serien. Den kan læses selvstændigt eller i forbindelse med den første bog i serien.

 Cirkus Marinen dækker perioden fra 1966 til 1979 hvor søofficeren Benny under den kolde krig oplever de mange farverige personer i søværnet i den ene spændende tjeneste efter den anden. Titlen referer til det udtryk, der i Søværnet ofte blev brugt af stampersonel og værnepligtige når myndighederne - særlig personelmyndighederne kvajede sig.

  Den omhandler mange morsomme historier fra en tid med store forandringer, hvor søværnet langsomt blev bygget op til en moderne flåde, og hvor der stadig var mange farverige personer i Søværnet. Persontyper, der i dag, i vores politisk korrekte samfund desværre ikke findes mere.

 Forfatteren har i bogen valgt at komme tæt på nogle af de ufortalte historier der i søværnet gik som kabysrygter eller vandrehistorier. Noget, der kan falde de få sarte officerer uden humoristisk, for brystet. Til dem, er der kun at sige:

 "You shouldn't have joined the navy if you can't take a joke".

 

Blad anmeldelser:

 Jydsk Marinehjemmeværnstidende

 Af redaktøtr Bjarne Kodal-  maj 2012.

 “Cirkus Marinen”

 Pensioneret orlogskaptajn og tidligere fartøjsfører i marinehjemmeværnet Kurt Lundholm Christoffersen- blandt venner kaldet ”Stoffer” er i foråret 2012 barslet med sin anden bog i trilogien om den opdigtede person Bennys oplevelser til søs.

 En bog der både har pointe, bid og et væld af sjove historier. På trods af, at Kurt Lundholm til enhver tid vil benægte dette, og på trods af, at den opdigtede person Benny navnemæssigt ingen sammenfald har med Kurt Lundholm, er det utroligt påfaldende så meget Bennys oplevelser i trilogien falder sammen med Kurt Lundholms egne oplevelser.

   Bogen er rigtig sjov at læse, og det er svært at lægge den fra sig på natbordet sent om aftenen. Undertegnede, blev selv medlem af marinehjemmeværnet i 1979- nogenlunde samme tid som Kurt Lundholms bog slipper, kan nikke genkendende til mange af de ting han beskriver om marinehjemmeværnet og tiden i Esbjerg. Jeg afventer med spænding den tredje bog i trilogien.

 Læseranmeldelser:

 Bjarne Kodal:

Jeg er nu færdig med at læse Cirkus Marinen. Skøn bog! Tusind tak for, at du deler dine minder med os andre.

 Kaj Højlund Mogensen:

Ja, det jeg skulle have brugt som læsning på sommerferien er allerede læst og jeg glæder mig allerede til din næste bog udkommer. Det er to glimrende bøger du har skrevet om "Benny" liv.

 Bo Jensen:

 Vent ikke til jul, har lige læst bogen og den er fuldt ud på højde med Søriderne.

 Jon Andreassen:

Yderst læseværdig bog og meget lattervækkende- jeg sad og grinede højt adskillige gange.

 Jens Erik Jespersen:

Jeg har med fornøjelse læst Cirkus marinen og betragter de mange fortællinger som velmente kærlige klask til søværnet.Glæder mig til sidste udgave af triologien.

 Niels Anker Lund Mikkelsen:

Det er skide gode bøger du skriver!

 Ole Petersen:

Det  er nogle gode bøger!

 Michael  Madsen:

Kan anbefales!

 Steen Jørgensen:

Nu har jeg læst de to første bøger i denne serie og er i gang med den sidste. Hold Kæ.. hvor er det svært at lægge den fra sig og hvor er der mange sjove episoder, man kan nikke genkendende til. Kan kun anbefales.

 

 

Stå aldrig til søs cover

Denne nøgleroman er den tredje og sidste i trilogien, som omhandler morsomme historier fra handelsflåden, søværnet og marinehjemmeværnet i perioden 1953 til 2006.

Romanerne er opbygget omkring kendte skibe og tjenestesteder, med fortrinsvis opdigtede personnavne, inspireret af aktuelle hændelser og genfortalte historier fra handelsflåden, søværnet og marinehjemmeværnet, hvor humor og øgenavne siden Tordenskjolds tid har været en vigtig del af virksomhedskulturen og traditionerne. Hvorfor også officererne i søværnet fik bedømmelse i humoristisk sans.

Derfor skal bogens titel med henvisning til admiralens vise også tages med et glimt i øjet når der bliver skrevet:

 “Stick close to your desks and never go to sea.And you may be the rulers of the Queen’s Navy.”

 Bladanmeldelser:

Fagbladet Søfartens Ledere:

 For en del år siden var jeg sendt på kursus på Flådestation Frederikshavn. I en pause blev vi antastet af en lille venlig mand, som i civilt tøj og med en hund ved sin side, kom og hilste på. Jeg kendte ham ikke men fik bagefter at vide at det var Stoffer. Stoffer havde jeg hørt om.

 Selv samme Stoffer er nu udkommet med en meget humoristisk bog der handler om livet i Søværnet. Det er skam en alvorlig sag men er skrevet med så meget glimt i øjet, at jeg ofte sad og klukkede stille under læsningen.

 Historien begynder i farvandene ved Grønland og slutter med Marinehjemmeværnet. Begge dele kender jeg godt og følte mig straks godt tilpas i bogens selskab. Desværre benytter det militære system sig i høj grad af forkortelser. Disse militære forkortelser går naturligt nok igen i bogen men kan være svære at sætte sig ud over under læsningen.

 Snyd ikke dig selv for et unikt indblik i livet ved Søværnet og forbered dig på nogle gode grin undervejs.

 Bogen fortjener 5 stjerner af 6 mulige.

 Jan Skat Riishøj - styrmand

 Tidsskriftet "Under Dannebrog" 2013:

 Stå aldrig til søs er tredje udgivelse i trilogien om skæve og morsomme historier fra handelsflåden, Søværnet og Marinehjemmeværnet. Med en søgående uddannelse og erhvervskarriere i de nævnte flåder, har forfatteren Kurt Lundholm Christoffersen alle forudsætninger for at skrue nogle gode historier sammen. Og det gør han så.

 

Ifølge forfatteren er bogen opbygget omkring kendte skibe og tjenestesteder med fortrinsvis opdigtede personnavne. Disse er inspireret af faktuelle hændelser og genfortalte historier fra søens folk, hvor humor og øgenavne siden Tordenskjolds tid har været en vigtig del af virksomhedskulturen og traditionerne.

 

Fagbladet CO Sea - 2013:

 Af redaktør Hanne Hansen.

 Sidste bind i humoristisk trilogi med alt godt fra havet og mere til.

 Det er igen de ufortalte historier der har førsteret i denne tredje og sidste bog i Søridderserien fra pensioneret orlogskaptajn Kurt Lundholm Christoffersen. Morsomme historier om farverige personer fylder siderne, hvor hovedfiguren igen - som i de to øvrige i serien - er Benny.

 Forsvarets tre værn går ikke ram forbi i bogen, der også runder både hjemmeværnet, havne og myndigheder. Perioden, som bogen strækker sig over, rækker fra 1979- 2006.Med forfatterens egene ord beskrives perioden som tiden, hvor den kolde krig blev varmet op til situationen i dag med andre kendte trusler og opgaver. Til historien om bogen hører også, at advarslen fra admiralens vise: Stå aldrig til søs, her citeres af en mand, der selv tilbragte 37 år i Søværnet.

 Jydsk Marinehjmmeværnstidende- 2013:

 Anmeldelse af »Stå aldrig til søs!«af Kurt »Stoffer« Lundholm.

Af redaktør Bjarne Kodal Jydsk Marinehjemmeværnstidende.

 Så udkom den sidste bog i trilogien om ”Bennys” oplevelser i Søværnet og Marinehjemmeværnet, og som skrevet da forrige bog blev anmeldt, har jeg glædet mig til at læse netop denne bog, hvor Bennys liv rigtigt kommer i berøring med Marinehjemmeværnet. Både som chef for Sødefensionsafsnit Esbjerg og senere som fartøjsfører og frivillig stabsofficer ved Marinehjemmeværnsdistrikt Vest.

 Bogen er et must under juletræet for enhver gæv mariner. Men den slutter lidt for træls efter min mening og jeg er meget fristet til at omskrive den slutning - men det kræver nok en snak over et glas med forfatteren.

  

Anmeldelse af læsere:

 Arne Jacobsen:

 Ja Kurt: Mange ting er sket udenom Admiralitetet og har alligevel fundet plads i vore hjerter og erindringer. Tak for at du har gjort det muligt via dine bøger at få lidt mere at vide om netop disse slet skjulte historier. Bliv ved sømand.

 

 

 Stanley Lundgård Sørensen(Pilotnavn LEY):

  Kurt: Jeg har nu med stor fornøjelse læst dine bøger. Tak fordi du beskriver historien så levende, at man næsten selv føler, at man sidder i messen igen. Jeg har jo også sejlet med både RAN og SØHUNDEN. Så jeg fik lige lyst til at kigge lidt på de gamle billeder. Desværre har jeg ingen billeder fra de skibe. Jeg har nok mest gode minder fra tiden på inspektionsskibe. Og husker da også dig og som en af de “gode” NKer, som man var tryg ved.

Øgenavne i Sværnet cover

En ny nøgleroman og opslagsværk over Øge, kæle og tilnavne i Søværnet med de morsomme historier bag øgenavnene og den fjerde bog i Serien Søridderne.

 I Søværnet, Søetaten, Flåden, Marinen, Den Kongelige Marine har man givet personer øgenavne, som denne bog omhandler siden Søværnets oprettelse den 10. august 1510. Man gav øgenavne til personer skibe, titler og tjenesteder m.m. Udover øgenavne havde man også i Søværnet tilnavne, som foruden skibsnummer blev brugt af befalingsmænd overfor menige gaster. Det kunne være navnet på den by,

Alle disse øgenavne, kælenavne og tilnavne skulle ses med et glimt i øjet, og de fleste, der fik dem tildelt, opfattede dem da for det meste også sådan, blandt andet fordi humor i Søværnet altid har været udpræget. Således gav man indtil for få år tilbage officererne bedømmelse i humor.

 Denne nøgleroman vil dog kun omhandle kendte officerer og befalingsmænd. Øvrige øge- og tilnavne om skibe, titler og tjenesteder m.m. er ganske udmærket beskrevet i stabslæge Leif Vanggårds bog Slang i Søværnet.

Læser anmeldelser:

 Bengt Neumann: Herlig bog Kurt.

 Bent Hoffmnann: Jeg har bogen. Well done. Pengene værd

 Tom Frandsen: En fantastisk bog, købte også en til den “Gamle” da han er nævnt i bogen

Anders S.Østergaard 15.jan 2020:

Dine bøger har givet mig den bedste jul i lange tider. Er netop nu den 15 januar blevet færdig med at læse mine julegaver(første gang) Som jeg sagde til en kendt sangerinde "jeg troede jeg vidste det meste om Jazz", sådan havde jeg det også med at sejle til søs, men jeg må erkende, at jeg stadig kan suge viden til mig. Tak fordi du har skrevet og udgivet disse bøger, hvor der er plads til både humor og uhyggelig alvor

 

Så udkom Kurt Lundholms tiende bog, der denne gang er en krøniken om spritsmugleriets kulturhistorie i Nordjylland, som dengang var en folkesport og vendelboernes, vej til ros, magt og lettjente penge i forbudstiden.

  Titlen stammer fra en stort opsat artikel i 1926, der under titlen Smuglerliv i Norden, udnævner Frederikshavn til nordens største smuglerreder. Bogen er en krønike om spritsmuglerne til søs, og deres bagmænd og medhjælpere på land, der i perioden 1918 til 1960 smuglede sprit til det tørstende folk i Danmark, Sverige, og ikke mindst Norge, hvor tørsten var stor.   

  I bogen nævnes også, den kendte spritsmugler Ernst Bremer med nye historier i f.eks. af Jyllands Posten:” Ugen efter, var der på forsiden af søndagsavisen, en artikel som var indledt med en satirisk tegning af Storm P. Artiklen indledes med: En moderne fredsløs, det er netop det, kaptajn Adolf Bremer er, og forsætter: ”På Herthas Flak i det nordlige Kattegat, har han nu i tre år og to måneder haft sit gyngende bo, snart i en kutter, og ikke sjældent i nøddeskal af en motorracer, der opfører sig som en indianer i krigsdans, når flakkets bølger leger kispus med dens slanke mahogni sider. Men hvem er ellers denne kaptajn Bremer? Ganske simpelt nordens største spritimportører og spritsmugler. Om få år ville denne mand og hans bedrifter være i omløb med en samling utrolige historier- hvoraf kun få er sandhed, medens det utrolige eventyr som smugler vil være ukendt.

Fagblads anmeldelser:

Læser anmeldelser:

Alice Starberg Jespersen: Den har jeg købt-interessant læsning om spritsmugling i Frederikshavn. Har oplevet i 90' erne at toldere fra Frederikshavn lå i skjul i klitterne ved Palmestranden på jagt efter smuglere.

Vibeke Lisby Birkmose: En spændende historier har lige læst den